webdesign trends voor 2023

Webesign Gent-Webdesigner Gent- Webdesign Trends voor 2023

Het is onvermijdelijk dat trends komen en gaan. En hoewel er geen enkele autoriteit is die kan voorspellen welke trends er om de hoek op de loer liggen, kijken wij bij Pixelsolutions wel naar de toekomst voor inspiratie voor al onze ontwerpopdrachten. We hebben we een uitgebreide lijst samengesteld met enkele van de webdesigntrends die we in 2023 verwachten (want wie wil er “zo 2022” zijn?). We hopen dat de onderstaande lijst vergelijkbare inspiratie zal bieden en jou zal helpen om het ontwerp van je digitale aanwezigheid op een meer inclusieve en toegankelijke manier te benaderen.

3D design

3D design-Trends voor webdesign 2023

Animatie zal zeker niet nieuw zijn voor 2023. Maar het evoluerende gebruik en de toenemende acceptatie ervan zou wel eens een toptrend kunnen worden in het komende jaar. 3D-graphics worden steeds vaker gebruikt in de gebruikersinterface om webinterfaces te verbeteren en een opvallend element toe te voegen aan zowel B2C- als B2B-sites. Met behulp van computermodelleringssoftware om objecten te creëren met een driedimensionaal uiterlijk, is 3D-ontwerp ook een populaire trend die zich uitstrekt over grafisch ontwerp, typografie en digitale kunst. Verwacht dat dit vaker voorkomt.

Focus op Talent Acquisitie

grafiek webdesign trends 3d 2023

Het is geen geheim dat de strijd om talent nog nooit zo hoog is geweest. Dit geldt met name voor technologiebedrijven waar er een echte wanhoop is voor softwaregerelateerd talent. Om in deze omgeving talent aan te trekken, is een duidelijke strategie even hard nodig voor talentacquisitie als voor marketing en sales. Deze krachten zijn de drijvende kracht achter wat waarschijnlijk een van de sterkste trends in het ontwerp en de ontwikkeling van websites zal blijven: een hernieuwde nadruk op het werven van talent. Voorafgaand aan de hypercompetitieve omgeving van vandaag konden bedrijven wegkomen met een eenvoudige carrièrepagina; misschien zelfs wat foto’s van werknemers die plezier hebben, wat pingpongtafels en gepraat over zomerse vrijdagen. Nu geven werknemers om flexibiliteit, werken op afstand en duidelijk gedefinieerde bedrijfswaarden. Potentiële kandidaten hebben tegenwoordig meer flexibiliteit dan ooit om te kiezen. Bedrijven die erin slagen talent aan te trekken, weten dat werknemers tegenwoordig keuzemogelijkheden hebben. Om deze en meer redenen is een van de meest invloedrijke trends in webdesign het verwerven van talent op de voorgrond van de digitale aanwezigheid. Getuigenissen van werknemers, transparantie op sites met recensies van werkgevers van derden, diversiteit en inclusie zijn allemaal sleutelelementen van een effectieve strategie voor het werven van talent.

Op voorkeur gebaseerde ontwerpen

Webontwikkeling heeft grote vooruitgang geboekt bij het aanbieden van meer gepersonaliseerde ervaringen. Dit kan van alles zijn, van het schakelen tussen donkere/lichte modus en andere manieren om het uiterlijk en de navigatie van een site te wijzigen tot het aanbieden van inhoud die op maat is gemaakt voor iemands smaak, vergelijkbaar met aangepaste afspeellijsten die door Apple zijn gegenereerd. Nieuwe ontwerppraktijken en algoritmen maken het internet minder passief voor gebruikerservaring en zijn al aan het verschuiven om meer gebruikersgericht te zijn. In de toekomst zal nog meer aandacht komen voor het voldoen aan de behoeften, wensen en smaken van degenen die door websites navigeren.

Scrolly-Telling

Wat blijft zeker een populaire MO voor ontwerpers in 2023? Ontwerpelementen gebruiken via web ervaringen om het verhaal van een merk te benadrukken. Dit is al populair voor 2022 en vertoont geen tekenen van vertraging. Scrolly-telling op de juiste manier helpt om: beweging binnen een klein gebied te houden, interacties te bieden op de voorwaarden van de gebruiker, en ervoor te zorgen dat elementen het verhaal helpen benadrukken in plaats van af te leiden van belangrijke tekst.

Gedragsontwerp

gedragsontwerp-webdesigner gent

De kern van gedragsontwerp is het gebruik van visuele aanwijzingen die van invloed zijn op hoe gebruikers omgaan met het ontwerp. Ontwerpers kunnen beter begrijpen hoe gebruikers denken en hun gedrag beïnvloeden door creatief ontwerp te combineren met wetenschappelijke gegevens. Deze aanpak wordt over het algemeen gebruikt om software en apps te bouwen die gebruikers helpen bij het uitvoeren van taken zoals het bereiken van bepaalde doelen, het beheersen van een vaardigheid of het volhouden van dagelijkse routines. Gedragsontwerp maakt gebruik van technieken zoals schaarste – zoals wanneer er “slechts 1 op voorraad” is op een winkelwebsite – en het CAR-model (cue, action en reward).

Aangepaste illustraties

webdesign gent blog-webdesigner gent blog

Nog niet zo lang geleden bevatten websites alleen tekst en een paar afbeeldingen of foto’s. Een meer intieme band met individuen is nu mogelijk dankzij de evolutie van webdesign. Aangepaste afbeeldingen worden steeds populairder als een manier om wat plezier aan webpagina’s toe te voegen. Aangepaste illustraties kunnen zoveel originaliteit en persoonlijkheid aan een site toevoege

Brutalisme

brutalisme in webdesign-webdesigner gent

Een doelbewuste eenvoud, ruwheid of brutaliteit van beelden kenmerkt de architecturale of artistieke stijl die bekend staat als brutalisme. De eerste brutalistische websites waren vooral praktisch; een van de meest bekende voorbeelden is Craigslist, wiens minimalistische ontwerp sinds de jaren negentig niet veel is veranderd. Of ze het nu wisten of niet, webontwerpers namen een brutalistische filosofie aan wanneer ze zich concentreerden op het maken van gebruikersinterfaces die eenvoudig, bescheiden en praktisch waren. Nu brutalisme zijn intrede doet in de digitale wereld, worden de esthetische kenmerken ervan nu duidelijker uitgedrukt door middel van typografie en kleurenschema’s, waardoor het gebruik ervan wordt uitgebreid naar een breder scala aan ontwerptoepassingen GET your quotation here.

Add comment: