Sociale media marketing voor restaurants

sociale media voor restaurants-sociale media marketing restaurants-digitale marketing restaurants

Sociale media marketing voor restaurants

Waarom is sociale media marketing belangrijk voor restaurants?

Sociale Media Marketing voor restaurants is belangrijk omdat het je beste tool is voor tweerichtingscommunicatie tussen jou en je klanten. Voor het eerst in de geschiedenis kunnen restaurants op grotere schaal met hun klanten communiceren en kunnen klanten consistent terug communiceren. Zoals u weet, is communicatie essentieel voor het succes van uw restaurant en in het algemeen in uw dagelijks leven, omdat klanten u nuttige feedback kunnen geven om u te helpen uw bedrijf te verbeteren.

Klanten beslissen op voorhand

Een ander aspect waarom sociale media marketing zo belangrijk is voor restaurants, is dat klanten met hun ogen eten. Ze willen zien hoe je gerechten eruit zien voordat ze bij je reserveren. Ze beoordelen vooraf hoe gerechten gestyled zijn en hoe ze eruit zien en beslissen, louter op basis van een blik op de foto’s, of ze bij je willen eten of niet. Ook is sociaal bewijs tegenwoordig uiterst belangrijk bij het nemen van beslissingen; ze willen weten hoeveel andere klanten van uw eten genieten en of ze iets missen. Ze doen dit door naar getagde foto’s te kijken of door de inhoud van je berichten te bekijken.

Bijgewerkte informatie voorkomt mogelijke problemen

Met consistente sociale media marketing en regelmatige posts, trek je niet alleen nieuwe klanten aan, maar update je ook je bestaand cliënteel die je al volgt. Of het nu een weekdag is of een feestdag, al uw klanten willen weten of u open bent, vroeg sluit of gewoon een beetje later opengaat. Het communiceren van de meest actuele informatie over uw bedrijf is de sleutel tot het werven en behouden van uw klanten, want als uw sociale media de onjuiste informatie bevat of als u uw openingstijden op speciale dagen niet hebt bijgewerkt, zijn uw klanten teleurgesteld.

sociale media marketing-sociale mediamarketing voor restaurants

Waarom zijn reviews nu zo belangrijk?

Recensies zijn een belangrijk onderdeel van het succes van de sociale media van restaurants, omdat niet alleen de eerste negatieve recensies van invloed kunnen zijn op een bedrijf, maar ook de manier waarop het bedrijf reageert, is net zo belangrijk. Als u elke negatieve beoordeling die u ontvangt ontkent, zullen veel klanten uw vertrouwen verliezen en uw etablissement niet bezoeken.

Bij Pixelsolutions vergelijken we de restaurantindustrie vaak met bijv. bol.com als het om vertrouwen gaat, omdat klanten willen weten dat ze erop kunnen vertrouwen dat een restaurant een situatie in het beste belang van de klant oplost. Wat ik bedoel is, als een bestelling of ervaring fout is gegaan, wordt deze dan op een snelle, professionele manier opgelost zoals bol.com? Bol betaalt je bestelling terug zonder dat er vragen worden gesteld, en klanten vinden dit geweldig, dus emuleer die idealen en functioneer op die manier. Wanneer een bestelling in de war is, repareer je dit meteen op een professionele manier. Door op de negatieve feedback te reageren door excuses aan te bieden voor het ongemak en een stimulans te geven om terug te keren, verandert een negatieve beoordeling vaak in een positieve. Je hebt ook een leven lang een tevreden klant gecreëerd omdat je hun vertrouwen hebt herwonnen. Potentiële nieuwe klanten die uw beoordelingen lezen, zullen onder de indruk zijn als ze zien hoe u met frustrerende omstandigheden omging.

Hoe restaurants hun sociale media zouden moeten gebruiken?

Deel foto’s en video’s van hoge kwaliteit, maak geweldige teksten waardoor mensen betrokken willen raken bij uw berichten en neem contact op met de lokale sociale mediagemeenschap. Laat klanten genieten van uw menu-items en drankjes, maar zorg ervoor dat u de volledige toestemming van uw klanten heeft voordat u hun foto’s op uw sociale media-accounts plaatst.

Gebruik "achter-de-schermen" in uw voordeel

Hoewel het goed is om momenten achter de schermen te laten zien en je medewerkers te laten zien, kan dit soms je merk schaden. Bijvoorbeeld als je keuken niet tot in de puntjes is schoongemaakt. Klanten zullen afkerig zijn van je eten als je friteuses een paar weken niet zijn schoongemaakt of als je snijplanken vuil en bevlekt zijn. Klanten merken alles, en ik zie vaak dat restaurants ze onderschatten, omdat ze denken dat ze niet veel weten. U houdt er best rekening mee dat ze waarschijnlijk in hun leven in veel geweldige restaurants zijn geweest en de efficiëntie, klantenservice, voedselstyling, versheid van ingrediënten en voedselbereiding van uw restaurant vergelijken met die van andere etablissementen, zelfs voordat ze bij u binnenlopen.

Sociale media marketing voor restaurants-digitale marketing voor restaurants

Hoe vaak moet uw restaurant op sociale media posten?

We adviseren de restaurants waarmee we overleggen om zo vaak mogelijk te posten, zolang er een strategie achter zit. Voor klanten die met ons samenwerken, creëren we de inhoud voor hen op basis van hun branding en voorkeuren. Bij Pixelsolutions raden we aan om minimum één keer per dag te posten. Veel marketingbureaus zouden klanten adviseren om 3-4 keer per week te posten voor een betere betrokkenheid, maar wij denken daar anders over. Wanneer een bureau 3-4 keer per week voor zijn klant post, zijn er minder kosten en hogere winstmarges voor het bureau, en daarom brengen de meeste bureaus veel minder in rekening, ook al is dit niet in het belang van hun klanten.

7 Sociale mediamarketingtips voor restaurants

1. Laat zien wat er achter de schermen gebeurt

  • Klanten willen zich als familie voelen, dus zorg ervoor dat ze zich als familie voelen! Wanneer een personeelslid een verjaardagsfeestje geeft in uw zaak met taart, enz., deel dat dan met uw klanten op sociale media. Laat zien hoe jij je gerechten bereidt, zodat ze het begrijpen, zich betrokken voelen en de liefde zien in het maken van deze gerechten. Houd er rekening mee dat je keuken er extreem proper uit moet zien als je een fotoshoot of video-opname hebt, want klanten zullen alles opmerken dat niet aan hun normen voldoet.

2. Reageer op online recensies

  • Sociale media marketing voor restaurants is sterk afhankelijk van het beantwoorden van positieve en negatieve recensies. Restaurants kunnen het belang van het beantwoorden van positieve beoordelingen in twijfel trekken, maar bekijk het op deze manier: u bedankt persoonlijk en individueel iemand die tijd heeft vrijgemaakt in zijn drukke schema om u te ondersteunen door een positieve beoordeling achter te laten. Dat is van onschatbare waarde!
  • Aan de andere kant duurt het veel langer om negatieve beoordelingen te behandelen. Dit duurt soms uren of zelfs dagen, afhankelijk van de responstijd van de klant.

3. Wanneer moet je vragen stellen om in contact te komen met volgers

  • Een vraag stellen die uitnodigt tot een reactie in je posts is geen goed idee als je sociale media-pagina’s niet veel betrokkenheid of volgers hebben. We zien dit de hele tijd. Sommige accounts stellen vragen over bijna elke post en niemand antwoordt, wat hun merkreputatie schaadt. Dit benadrukt het feit dat ze geen grote aanhang hebben en dat de aanhang die ze wel hebben er niet veel om lijkt te geven. Met dat in gedachten, raden we aan om te beginnen met het stellen van vragen wanneer je een gemiddelde tot grote aanhang hebt die consequent betrokken is.

4. Organiseer sociale media-wedstrijden

  • Wedstrijden op sociale media zijn een van de beste manieren om uw sociale media-pagina’s te laten groeien en uzelf op de markt te brengen – als u het goed doet. Nogmaals, als je niet veel volgers hebt, zal het moeilijk worden om iemand mee te laten doen, tenzij je advertenties maakt achter die wedstrijd op sociale media. Als je dit organisch wilt doen, zorg er dan voor dat je eerst wat betrokkenheid hebt en begin dan met het bedenken van nieuwe, leuke manieren om anderen te laten communiceren met je inhoud, zodat ze een cadeaubon of een gratis pizza voor het hele jaar kunnen winnen, beperkt tot één taart per jaar. week.

5. Zorg voor creatieve teksten

  • Laten we eerlijk zijn, de meeste restaurantteksten zijn saai. Bij Pixelsolutions zorgen we ervoor  dat elke tekst geestig, leuk en informatief is. We zullen ook nuttige informatie opnemen op het menu, welke ingrediënten erin zitten en werken op de naam van het menu-item, zodat klanten het aangenaam vinden om jou menukaart te lezen.

6. Wanneer advertenties maken

  • Sociale media-marketing voor restaurants heeft een gerichte advertentiestrategie nodig, maar de vraag  die maar weinigen zichzelf stellen, is wanneer de beste tijd is om die advertenties te starten? Wanneer bedrijven beginnen, hebben ze geen budget voor marketing via sociale media, wat prima is, want advertenties zijn belangrijke brandstof om het vuur aan de gang te houden, maar je moet een vuurtje maken voordat je meer brandstof kunt toevoegen. Als u een zwakke online aanwezigheid heeft en advertenties maakt, verspilt u uw geld, want wanneer mensen terugkomen naar uw pagina’s en geen inhoud, afbeeldingen of video van hoge kwaliteit zien, is de kans kleiner dat ze zich aangetrokken voelen tot jou kanalen.

7. Stop met promoten!

  • Kom binnen! Koop bij ons! Koop nu! Bestel vandaag nog! Je weet dat je dit wilt! Kom langs! Bel ons vandaag! Bel ons nu! Reserveer vandaag nog! Reserveer nu! Hoe irritant en onovertuigend deze uitspraken ook zijn, dit is wat we zien op de meeste sociale media van restaurants, en eerlijk gezegd ziet het er wanhopig uit. Niemand wil naar een wanhopig restaurant. Ze willen naar een zelfverzekerd restaurant gaan, zodat ze kunnen pronken met hun vrienden. Je zult ook geen groot publiek aanspreken door deze zinnen te gebruiken.
  • Dat gezegd zijnde, je kunt af en toe een CTA hebben, maar niemand houdt van te veel promotie of opdringerigheid, vooral niet op sociale media. De strategie van een restaurant zou moeten zijn om het cool te houden terwijl het opvalt, in plaats van storend te zijn met promoties. Sociale-mediaplatforms zijn platforms om sociaal te zijn en communicatie te bevorderen, geen platforms om te verkopen.

Voeg commentaar toe