Beginnersgids voor restaurantmarketing

restaurantmarketing, digitale marketing horeca, horeca marketing,

Het promoten van uw bedrijf is een fulltime job

Restaurateurs komen elke dag veel verwarrende en tegenstrijdige ideeën tegen over restaurantmarketing. Een restauranthouder hoeft te begrijpen dat de groei van een horecabedrijf een organisch proces is dat alleen reageert op koesterende inspanningen van binnenuit. Een goede manier om te beginnen is om promotie-ideeën te beperken die uiteindelijk de waarde van het restaurant zouden kunnen schaden. Je horecamarketing op een solide basis bouwen, zonder onhoudbare verwachtingen van de klanten te wekken, zoals eten voor de helft van de prijs. Met de volgende tips kan je je restaurant promoten bij een groter klantenbestand.

Succes trek je aan

Het is bekend dat signalisatie veel omzet kan genereren, en daarom hoef je ervoor zorgen dat je het meeste haalt uit signalisatie voor binnen en buiten, voor tafelbediening, het uitvoeren van to go boxes en in-house reclame op de kassabonnen. Maak kopieën van het menu van uw restaurant, plaats er een paar op de ramen, plaats een kopie online en geef andere aan uw klanten om mee naar huis te nemen.

Zorg dat uw website up-to-date is

Om restaurantmarketing te doen werken, heb je allereerst een functionele website met een geweldig ontwerp nodig. De website zou uw prioriteit moeten zijn, omdat bijna alle ideeën voor digitale marketing afhankelijk zijn van een goede website waarop ze kunnen worden verankerd. Publiceer de website van het restaurant op al het briefpapier en promotiemateriaal. Dit is net zo belangrijk als de fysieke locatie van uw horecabedrijf.

restaurant webdesign, restaurant marketing, horeca marketing

Bepaal uw zakelijke doelstellingen

Stippel nauwkeurig uw doelpubliek uit, zodat het gemakkelijker wordt om een ​​goed marketingplan uit te werken. Tenzij je een goed idee hebt op welke klanten je zich moet richten, ben je aangewezen op inefficiënte methoden die niet alleen te veel kosten, maar uiteindelijk ook een verspilling van middelen zijn. Zodra de doelmarkt is geïdentificeerd, wordt het mogelijk om vast te stellen hoe je deze efficiënt kan bereiken. Sociale media, vooral Facebook, maken het mogelijk om zich op specifieke klanten te richten.

Optimaliseer uw online aanwezigheid

Voeg je bedrijfsprofiel gratis toe op Google mijn bedrijf,  beoordelingssites en directory’s. Stuur persverklaringen naar tijdschriften, kranten en scholen in de buurt met als doel hen te informeren dat uw horecabedrijf open is voor zaken. Veel klanten maken tegenwoordig hun reserveringen en plaatsen bestellingen met behulp van hun smartphone. Ze moeten daarom uw menukaart en uw restaurant op internet kunnen vinden.

Gebruik meerdere promotie- en advertentiekanalen

Stel korte- en langetemijndoelen op en leg een actieplan vast om uw bedrijf succesvol op de markt te brengen. Het testen van de effectiviteit van beschikbare marketingkanalen voor restaurants is de juiste keuze. Voor nieuwe bedrijven is het aanbevolen om tachtig procent van het advertentiebudget toe te wijzen aan web gebaseerde promoties en de resterende twintig procent aan traditionele advertentiemedia zoals radio, billboard-advertenties, directory’s enz. Om cross-promotionele voordelen te kunnen verkrijgen zorg je ervoor dat je in alle advertenties naar je website verwijst.

Maak gebruik van sociale netwerken

Ben je niet actief op sociale media, loop je zeker zaken mis. Raak betrokken bij zoveel mogelijk sociale netwerkaccounts om te weten wat goed werkt voor uw concept, keuken en klantenbestand. Zorg er altijd voor dat je inhoud plaatst met trefwoorden die betrekking hebben op je menu, concept en keuken.

Communiceer, raak betrokken en reageer

Door gebruik te maken van digitale tools kan je direct communiceren met zowel gerichte prospects als bestaande klanten. Neem de tijd om te reageren op zorgen van mensen om te laten zien dat je betrokken bent. Zorg ervoor dat je je klanten aanmoedigt om foto’s te plaatsen, hun eetervaringen te delen en recensies op internet te schrijven. Je kunt ook af en toe je bereidingsproces laten zien. Het is een vorm van communicatie die uw kijkers aanspreekt en veel interesse trekt van de andere gebruikers van sociale media. Het is ook mogelijk om het online publiek te betrekken door speciale evenementen en wedstrijden te organiseren.

Monitor het net

Stel een google melding in of gebruik een monitoring-app om vermeldingen van uw keuken, restaurant, concurrenten of chef-kok te lokaliseren. Als restaurantuitbater blijf je best baas over het online gechat om een beschadigde online reputatie te vermijden.

Voeg commentaar toe